• Polski
  • English
  • Deutsch

Polityka prywatności

Administrator danych oraz cele i podstawy prawne:

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest

Ekovo Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
54-440 Wrocław, ul. Rogowska 127

NIP: 9151756172, REGON: 020975051

we wskazanym poniżej zakresie.

Ekovo Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
54-440 Wrocław, ul. Rogowska 127

przetwarza Pani/Pana dane osobowe w celu:

  • umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną; 
  • rozwiązywania problemów technicznych związanych w wykonywaną usługą; 
  • obsługi reklamacji w przypadku, gdy Pani/Pan złoży taką reklamację; 
  • obsługi zgłoszeń, które do nas Pani/Pan kieruje (np. przez formularz kontaktowy); 
  • kontaktowania się z Panią/Panem, w tym w celach związanych ze świadczeniem usług;
  • prowadzenie wobec Pani/Pana działań marketingowych w tym prowadzenia marketingu bezpośredniego własnych usług
  • kontaktowanie się z Panią/Panem, w tym w celach związanych z dozwolonymi działaniami marketingowymi, poprzez dostępne kanały komunikacji, w szczególności i za Pani/Pana zgodą – przez e-mail oraz telefon; 
  • zapewnienie obsługi usług płatniczych; 
  • zapewnienie bezpieczeństwa usług, które świadczymy Pani/Panu drogą elektroniczną, w tym egzekwowanie przestrzegania zasad wewnętrznych oraz przeciwdziałanie oszustwom i nadużyciom i zapewnienie bezpieczeństwa ruchu; 
  • obsługa Pani/Pana próśb przekazywanych w szczególności działowi obsługi użytkownika oraz przez formularz kontaktowy w sytuacji, gdy nie są one związane wprost z wykonaniem umowy; 
  • organizacja programów lojalnościowych, konkursów oraz akcji promocyjnych, w których może Pani/Pan wziąć udział; 
  • windykacja należności; prowadzenie postępowań sądowych, arbitrażowych i mediacyjnych; 
  • prowadzenie analiz statystycznych; 
  • przechowywanie danych dla celów archiwizacyjnych  oraz zapewnienie rozliczalności (wykazania spełnienia przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa).

Kontakt

Kontakt z Administratorem Ochrony Danych w Ekovo Sp. z o.o. możliwy jest pod adresem e-mail: biuro@ekovo.pl.

Okres przechowywania

Pani/Pana dane osobowe przechowywane są:

  • w przypadku przetwarzania danych niezbędnego do wypełnienia przez nas obowiązku prawnego – przez okres przedawnienia zobowiązań podatkowych wynikający z właściwych przepisów prawa podatkowego;
  • w przypadku przetwarzania danych w celu realizacji naszego prawnie uzasadnionego interesu – przez okres do czasu złożenia przez Panią/Pana sprzeciwu, z zastrzeżeniem konieczności przetwarzania danych do końca okresu niezbędnego do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń;
  • w przypadku przetwarzania danych w celach marketingu bezpośredniego – maksymalnie przez okres 5 lat lub krócej w razie cofnięcia przez Panią/Pana zgody (przy braku innej podstawy prawnej przetwarzania) bądź zgłoszenia sprzeciwu (zaprzestaniemy przetwarzania Pani/Pana danych w tym celu). Ponadto, przez 10 lat będziemy przechowywać dowód udzielonej zgody dla celów dowodowych – wykazania faktów na wypadek ewentualnych roszczeń związanych z nieprawidłowym przetwarzaniem danych osobowych.

Pouczenie o prawach

Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo wniesienia sprzeciwu wobec profilowania, prawo do cofnięcia każdej zgody w dowolnym momencie; w przypadku przetwarzania danych dla celów marketingu bezpośredniego, w tym profilowania, w każdej chwili przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych w celu prowadzenia marketingu bezpośredniego. W przypadku skorzystania z tego prawa, zaprzestaniemy przetwarzania danych w tym celu.

Prawo do skargi

Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.

Prawo do sprzeciwu

W każdej chwili przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu, opisanego powyżej. Przestaniemy przetwarzać Pani/Pana dane w tych celach, chyba że będziemy w stanie wykazać, że w stosunku do tych danych istnieją dla nas ważne prawnie uzasadnione podstawy, które są nadrzędne wobec Pani/Pana interesów, praw i wolności, lub dane będą nam niezbędne do ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.

Wycofanie zgody na przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych:

W każdej chwili ma Pani/Pan prawo do wycofania swoich zgód poprzez wysłanie wiadomości email, a jeżeli byłoby to dla Pani/Pana trudne, także w formie zwykłego listu na poniższe adresy:

w przypadku wiadomości e-mail:

w przypadku zwykłego listu: 

  • Ekovo Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
    54-440 Wrocław, ul. Rogowska 127